tisdag 10 oktober 2017

Utflyktshöstar

Hösten har de senaste åren gått i utflyktens tecken på Blanca. Förutom allt roligt arbete som har skett på teatern, som till exempel filminspelningar och seminarier, verkar det nästan som att det har blivit en tradition med utflykter på hösten.

Hösten 2013 gästspelade Teater Blanca Resenärerna på både Uppsala Stadsteater och Gottsunda Dans och Teater. Det är alltid spännande och roligt att spela på ett nytt ställe.

Stina får en genomgång av ljudsystemet på Uppsala Stadsteater

Micke sitter och väntar på Uppsala Stadsteaters scen

Resenärerna på Uppsala Stadsteater
Under hösten 2014 var vi några från Blanca som åkte till Stockholm för att uppleva utställningen Våga se! Det är en fotoutställning där alla bilder tagits av personer som är döva och blinda. Flera av bilderna har genom en ny teknik gjorts taktila för att även personer som inte kan se ska kunna uppleva dem. Läs mer om det i det här inlägget.

En av de taktila bilderna på utställningen Våga se!
På hösten 2015 åkte först deltagarna i fotocirkeln som hölls till Fotografiska i Stockholm och såg flera olika utställningar. Bara dagen efter åkte en mindre grupp till Örebro för att gå på utställningen Kännbart. Det är en utställning där flera olika konstnärer fått i uppdrag att skapa konst som kan upplevas med så många sinnen som möjligt för att ge fler möjlighet att ta del av konsten. Läs mer om de utflykterna här.

Fotografiska i Stockholm

Lotte och Helene på Kännbart i Örebro

Kännbart i Örebro

För ungefär ett år sedan, det vill säga hösten 2016, var Blanca inbjudna att ha ett uppträdande på Intradagarna. Intradagarna anordnas varje år av FUB och är kunskapsdagar för alla som arbetar med stöd till personer med utvecklingsstörning. Blanca hade satt ihop ett program med ett par scener ur Måsen samt dikter och musik. Efteråt tackade publiken med stående ovationer. Mer om succén går att läsa i det här inlägget.

Stående ovationer i Stockholm

Och i år då? Jo det kommer bli en utflykt även i år. DuvTeatern i Helsingfors håller i november "ett festligt seminarium om korsningen mellan konst, historia och intellektuell funktionsvariation". Där kommer Blancas långfilm Efter Måsen visas och deltagare från Blanca kommer vara med och diskutera olika frågor som rör konst.

I höst hålls också en liten halloweenlunch, en Kultingpristagare ska utses och En midsommarnattsdröm ska repeteras. Full aktivitet, som vanligt på Blanca.