Efter Måsen

Långfilmen Efter Måsen blev till i projektet "Vems är Måsen" som var en fortsättning av Resenärerna. Även detta projekt finansierades av Allmänna arvsfonden och pågick juni 2014 till januari 2016. 
 


Efter Måsen är en fiktiv berättelse med karaktärer ur Anton Tjechovs Måsen placerade i den domedagsprofetia en av karaktärerna skriver i Måsen. Den innehåller även dokumentära inslag från Teater Blanca som är filmade medan ensemblen förberedde sig för Tjechovs Måsen samt glimtar av Teater Blancas färdiga föreställning Måsen som hade premiär på Blanca april 2015.


 
Chatarina Oldermark som till vardags är musikalisk ledare på Teater Blanca regisserade filmen och Elisabeth Croneborg skrev manus.
Filmat har Albin Biblom, Lukas Eisenhauer och Maja Dennhag gjort.

Runt projektet fick skådespelarna möjlighet att delta i och själva hålla i olika studiecirklar, så som foto, film, dans, dj och musik. Detta i samband med Studiefrämjandet. Flera av cirklarna lever kvar trots att projektet nu är slut.

Arbetet med filmen Efter Måsen och pjäsen Måsen finns att följa i bloggens arkiv


Efter Måsen hade premiär i januari 2016 och går att köpa på dvd genom Teater Blancas Vänner (klicka här för att läsa mer hur du går till väga) samt i Butik & Galleri Konstform som ligger på Kungsgatan 29 i Uppsala. Butiken är öppen måndag-fredag kl 12-15.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar