torsdag 6 november 2014

Äntligen inomhus

Den här veckan har filminspelningarna och filmteamet flyttat inomhus. Och tur är väl det med tanke på att det i skrivande stund är tre plusgrader och snöblandat regn utomhus. Två scener återstår att spela in utomhus men för dem krävs det is så de får lov att skjutas lite på framtiden.

Skådespelarna här på Blanca upphör aldrig att fascinera. I tisdags satt de på scenen och pratade med varandra om Måsen och om sina roller i Måsen. Medan Albin ständigt fanns nära inpå med filmkameran och Kevin höll den stora mikrofonen max en meter bort. I över en timme höll de igång samtalen utan att tappa fokus. I sorlet går att urskilja samtal om att Arkadina är en usel människa, att alla kan vara knasiga (inte bara Chatarina och Magnus), att pjäsen Måsen skulle behöva ett bättre slut och att om en bara litar på sig själv går det att spela vad som helst. Bland mycket andra klokheter.


Micke och Eva samtalar utan att bry sig om Albins närgångna kameraföring.
 I tisdags delades första versionen av manuset till Mås(c)en ut till skådespelarna och kollationering hölls. Vid en kollationering läses manuset igenom av de som ska spela de olika rollerna. I sann Blanca-anda är manuset kraftigt bearbetat och bland inspirationskällorna till bearbetningen finns bland annat Simone de Beauvoir och Nina Björk.

Parallellt med filminspelningen pågår planering inför ett seminarium som ska hållas den 20 november på Blanca. Till det kommer fem omsorgsteatrar från Stockholm, Örebro, Östhammar, Gävle och Lund. Seminariet är det första av tre planerade. Att över 40 personer anmält sig till det är fantastiskt roligt.

Studiecirkeln i teaterfotografi rullar också vidare och senaste temat var JAG. Nedan är Stinas, Roberts och Petters bidrag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar