fredag 19 december 2014

"Du behöver inte vara rädd, det är bara på film"

Årets sista filmvecka har varit mer än intensiv. Teater Blanca har förvandlats till Filmstudio Blanca och allt från depression och egoism till närhet och samhörighet via aggression och hånfullhet har fångats på film av Lukas Eisenhauers skickliga kameraföring. Att det är magi och att Lukas är en trollkarl är inte svårt att tro på. Men det är ändå Blancas enastående skådespelare som med sin fantastiska närvaro och energi gör filmen till något unikt.Regissören Chatarina har hållit förkylningen stången med hjälp av ingefära, halstabletter och godis och som tur är har det i scenografin ingått en säng att vila lite på emellanåt.


Ett urval av fotocirkelns alster har hängts upp i Blancas foajé och vernissage har hållits. Bilderna kommer hänga kvar även en bit in på nästa år om någon vill komma förbi och titta på dem. Fotocirkeln förlängs och fortsätter efter nyår då den varit så uppskattad.

Bild från vernissagen. Foto Stina Rosén

Ännu mer möbler till scenografin har hämtats och jobbet med att skruva ihop dem till en fond och spraymåla allt har påbörjats.
I allt detta hårda arbete togs en välbehövlig paus med traditionsenligt (har det hänt två gånger är det tradition) julfika hemma hos Lotte.

För nästan exakt ett år sedan, den 20:e december 2013 hade kortfilmen Resenärerna världspremiär! Nu är vi på god väg att göra långfilm. Det ska firas med jullov! Vi fortsätter igen i januari.

Ensemblen på världspremiären av Resenärerna 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar