onsdag 30 september 2015

Fördjupning, förkovring, förbättring

Sedan ett år tillbaka drivs flera olika studiecirklar på Teater Blanca i samarbete med Studiefrämjandet.
Fotocirkeln, som är en av dem, är inne på sin tredje termin och varje vecka träffas sju personer för att titta på och prata om varandras bilder.

Vid första träffen tittade deltagarna i fotocirkeln på foton i fotoböcker lånade på biblioteket

Cirkelledaren Robert, som till vardags är skådespelare på Blanca, delar i slutet av varje träff ut en uppgift som består av ett tema. Under veckan fram till nästa träff ska deltagarna ta en eller flera bilder på temat. Hur man väljer att tolka temat är helt fritt. De som inte har egen kamera kan låna en från Teater Blanca eller Studiefrämjandet. Nästa gång tittar alla tillsammans på alla bilder och pratar om dem. Hur temat är tolkat, komposition av bilden, ljuset, färgerna och personliga reflektioner är några av perspektiven på samtalet.


Några av deltagarnas foton på temat "Växter"
Några deltagare är nya för terminen medan några är med för tredje gången. Att ta bilder och att titta på bilder måste vara bästa sättet att utveckla sitt fotograferande, vilket märks hos de deltagare som varit med i de tidigare cirklarna. Att dessutom få diskutera dem med andra är både roligt och givande.
Förut har det hållits cirklar i DJ/ljudteknik och skrivande på Blanca och förhoppningen är att de och andra cirklar ska starta igen, ledda av personer runt Blanca eller av skådespelarna själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar