onsdag 18 november 2015

Utflyktsvecka

Den här veckan har många på Blanca fått uppleva nya vyer.
I måndags åkte deltagarna i fotocirkeln till Fotografiska museet i Stockholm och i tisdags besöktes Örebro och utställningen Kännbart.

Det var inte bara museet som var intressant för fotogruppen. Det fotades friskt även på väg dit och hem.
Hela fotogruppen tog tåget till Stockholm och ägnade ett par timmar åt att bland annat titta på hyperrealistiska porträtt tagna av Martin Schoeller, gripande foton på barn i flyktingläger tagna av Magnus Wennman och Höstsalongen där 31 olika fotografer samsas om väggutrymmena. Det är alltid inspirerande och roligt att se andra fotografers verk och här fick vi verkligen en ordentlig dos av det.

Utsikt från caféet som ligger högst upp på Fotografiska museet
I tisdags var vi fem stycken som tog buss och tåg till Örebro och besökte Örebro läns museum där utställningen Kännbart hade premiär 7 november.

Flera av verken innehöll musik och vibrationer samt många olika material. På väg från stationen fick vi även se Örebro slott
Kännbart är framtagen med och för personer med dövblindhet och de sju verken kan upplevas med alla sinnen - lukt, känsel, smak samt även hörsel och syn. 

Den som vill uppleva utställningen utan att höra eller se kan låna hörselkåpor och ögonbindel

Oavsett hur bra eller dåligt man hör eller ser är det här en fantastisk upplevelse och för den som vill går det att låna hörselkåpor och ögonbindel. I januari åker utställningen på turné med start i Umeå och kommer bland annat även besöka Visby, Kalmar, Göteborg och Sandviken.

Lotte och Helene känner hur vibrationerna från de stora strängarna känns i hela den blankpolerade trädstocken. En stock som gick att ligga i och känna vibrationerna i hela kroppen och känna doften av linolja


Helene och Mariola var mycket nöjda med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar