fredag 4 december 2015

Gästbloggare: Eva Jansson

Stormen efter Stormen

Morgonen som följde på natten då stormen Gorm dragit fram över södra Sverige, vaknade jag upp till vinterns första snö som fallit över Uppsala. 
Vi var fyra morgontrötta och lite flygrädda, men samtidigt förväntansfulla personer från Teater Blanca som reste till Malmö för att där bland annat se deras föreställning Stormen.

Foto: Chatarina Oldermark
Mätta och nöjda efter en kopp kaffe och smörgås på Bröd och Vänner (måste vara Malmös bästa fik) träffade vi Pär Törnqvist, konstnärlig ledare för Moomsteatern. Han berättade för oss om hur han ser på konstnärlig utveckling för skådespelarna på Moomsteatern, att Moomsteatern nu är en stiftelse och att skådespelarna har gått en högskoleutbildning i scenkonst och de har nu löneanställning på Moomsteatern. 
Pärs Törnqvists planering av verksamheten sträcker sig ända fram till 2018. Där ingår också ett samarbete med några europeiska teatrar där skådespelarna har en funktionsnedsättning.

Efter mötet såg vi Moomsteaterns föreställning Stormen av William Shakespeare. En mycket vacker och välspelad föreställning med ljus, mörker och magi.

Moomsteaterns Stormen. Bild från Moomsteatern.se

Efter föreställningen så fick vi titta in bakom scenen och träffa några skådespelare.

Trötta men fyllda av idéer och funderingar, flög vi på kvällen mot norr där snön fortfarande låg kvar och vårsolen från Malmö kändes långt borta.

1 kommentar:

  1. Intressant om teaterlivet i söder ... och detta på en dag ... bra jobbat ... och en mycket bra blogg skriven av Eva Jansson

    SvaraRadera