fredag 13 februari 2015

Vi närmar oss det stora cresendot

En arbetsvecka som bestått av fem filminspelningsdagar istället för de vanliga tre ligger bakom oss. Alla är trötta men mycket nöjda med veckans resultat. Vissa scener har krävt uppåt 12 tagningar och vissa har suttit på direkten. Ibland har skådespelarna glömt sig, ibland har Chatarina regisserat fel och ibland har röken inte lagt sig som den ska. Vi har lyckats sätta igång brandlarmet med röken från rökmaskinen en gång. Tur att det inte är sprinklers som går igång när larmet går.

Det har varit mycket fokus på speglar och spegelbilder som i filmen ska symbolisera hur filmkaraktärerna minns sina gamla liv. Men både rökmaskin, speglar, ljus och 8 skådespelare är det en hel del som ska klaffa samtidigt. Men när det gör det är det så fint att vi ryser lite.
För varje scen som ska tas behöver det letas vinklar och sättas ljus, något som brukar ta lite tid. Ester har varit klok och passat på att utnyttja pauserna till fullo.

Andra har diskuterat allt mellan himmel och jord, bland annat har det avhandlats hur folk kan veta vilken som är deras bästa sida och om det verkligen finns en sådan, huruvida det är bra eller dåligt att hitta sin blivande partner på krogen och viktigast av allt; hur många gånger svär Chatarina på en dag egentligen?

 Det har filmats uppifrån och nerifrån, i speglar och i vatten, i ljus och i mörker. Och Chatarina har själv stått en stund bakom kameran. Kanske tar hon över Majas jobb som filmare sista veckan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar