fredag 20 februari 2015

Där satt den!

Förra veckan jobbade filmteamet med precision för att få rätt vinklar i spegeln och ljuset i rätt vinkel. Den här veckan har det mer handlat om explosion. Två kameror har filmat när alla skådespelarna samtidigt har varit på scenen, långa tagningar med mycket ljus, mycket rök och stor entusiasm hos både skådespelare och filmteam. Bitar ut pjäsen Måsen har förevigats för att infogas i långfilmen.

Vackra skådespelare, vackra kostymer och vacker scenografi
Är det Tjechov som spökar i bakgrunden?

Förutom Maja Dennhag har även Josefin Owe och Kevin Nordlund stått bakom kamerorna. Blancas ljustekniker (och tillika undertecknad) och filmljussättaren Anders Hedqvist har samarbetat för att få till ett ljus som andas teater men som ändå ser bra ut på film.


Det blir en del sladdar att hålla reda på. Kevin assisterar Maja
 Den gedigna listan på scener ur pjäsen som Chatarina och Magnus önskade skulle bli förevigade har tack vare en tålmodig, fokuserad ensemble och ett fantastiskt filmteam betats av under veckan. Som en fantastisk avslutning var den sista scenen som filmades den när Konstantin skjuter måsen och bakom kamera A stod då ingen mindre än Chatarina! Vid kamera B stod Blancas ljudtekniker Stina assisterad av Kevin.

Maja visar Niklas var han ska sikta med geväret. In i kameran.

Niklas som Konstantin

Chatarina tryckte på record, fokuserade och framade [frejmade] som en kung
All utrustning plockades på torsdag eftermiddag ihop och skickades tillbaka till Ljud- och bildmedia där de hyrts, Maja och Anders åkte tillbaka till Stockholm och plötsligt kändes Blanca väldigt tomt och tyst.

Mycket teknik blir det...
Vi vinkade av Anders och Maja utanför Blanca. Foto Berit Karlsson
Att det var sista inspelningsveckan betyder dock inte att vi får tråkigt eller att det blir någon paus i projektet. Filmmaterialet, säkert närmare 80 timmars film ska gås igenom, klippas, ljudsättas, ljuskorrigeras och musiksättas innan vi kan premiärvisa den i höst.
Samtidigt fortsätter repetitionsarbetet med scenföreställningen Måsen på Blanca. Vi lägger i nästa växel, fokuserar på nytt och siktar mot premiären den 17 april.

1 kommentar:

  1. Fint skrivet! '

    Det kändes verkligen vämodigt när filmteamet plus teknik som man har blivit bekant med åkte tillbaks till Stockholm. hade nästan lust att hämta tillbaks allt från bilen. men man får minnas de roliga stunder man har haft.

    SvaraRadera