måndag 2 mars 2015

Ljudtekniker Stina gästbloggar

Filmljud
Den senaste tiden så har det tagits upp ljud på allt möjligt bland annat andning, repliker, steg och skrivmaskinsknatter. Det har används mycket myggor och bom. (Myggor är små mikrofoner man sätter innanför kläderna och en bom är som en lång pinne man sätter en mikrofon på och håller så den inte syns i bild.)

För mig som är synskadad har jag hittat ett sätt att skilja på vem som har vilken mygga genom att sätta respektive mottagare på höger respektive vänster byxficka, det har fungerat rätt bra. Det har skett vissa små misstag som att batteriet tog slut i inspelningsenheten när vi skulle påbörja en tagning med Niklas och Petter och en annan där Maja var på väg att påminna mig om en sak precis när jag börjat spela in.

Stina tog upp atmosfärsljud när vi filmade i ishallen

Ljud och dj-kurs
Jag håller även en kurs i ljud och dj i samarbete med Studiefrämjandet.
Under kursen så har eleverna fått lära sig att mixa musik, känna på mixerbordet samt göra enkla övningar.
Vi hade ett minidisco den 20:e februari. Därefter har vi gått in i ett annat skede nämligen att titta på annan ljudteknik samt lite dataprogram för att spara musik, lägga upp spellistor och så vidare. Om vi har tid så kanske vi gör en minivariant av programmet Sommar i P1 som sänds varje sommar i Sveriges Radio P1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar