måndag 25 maj 2015

100 föreställingar!

Teater Blancas skådespelare Mikael Andersson är den som håller reda på dagar och klockslag och i och med onsdagens säsongsavslutning av Måsen spelade Micke sin hundrade föreställning. Micke började på Blanca i april 2009 och startade karriären som konferencier i Herr As pengar, en roll han spelade i 46 föreställningar.

Repetitionsbild från Herr As pengar som Micke spelade 46 gånger
Därefter spelades diktkabarén Resenärerna 44 gånger varav två gånger var på Uppsala Stadsteater. Det var extra roligt att få spela där berättar Micke. När Resenärerna blev film spelade Micke bland annat en Greta Garbo-lik karaktär och han trivdes med att gå på Uppsala Centralstation med klackskor, smink och klänning.

Micke i filmen Resenärerna, som pjäs spelade Micke den 44 gånger, varav 2 föreställningar på Uppsala Stadsteater
I Måsen spelar Micke förvaltarens dotter Masja som är olyckligt kär i Konstantin och hanterar sin sorg och olycka genom smygsuperi. Hittills har 10 föreställningar av Måsen framförts.

Micke som Masja i Måsen. Hittills har han spelat 10 föreställningar av Måsen
Micke kan inte välja vilken pjäs som varit roligast att spela men berättar att han brukar vara nervös inför varje ny föreställning. En gång under tredje föreställningen av Herr As pengar berättar Micke att det satt en person lite i vägen för ridån så han var tvungen att gå fram och rätta till det. "Då hamnade hjärtat i magen".
Nu dröjer det till i höst innan Micke får fortsätta räkna föreställningar, men koll på dagarna fram till midsommar och jul håller han reda på året runt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar