tisdag 19 maj 2015

Vårfinal

På onsdag är det dags för dem femte föreställningen och säsongsavslutning för Måsen. Föreställningarna har varit utsålda och redan nu är nya föreställningsdagar för hösten inplanerade.
Se datum och boka biljetter här.
Så här ser scenen ut från ljud- och ljusbåset
Måsen är en pjäs som är slitig för både skådespelare, regissör och övriga inblandade. Det är mycket av mycket; text, känslor, relationer, olika typer av rörelse, ingångar och utgångar. Eftersom den är drygt 1,5 timme lång (när det är föreställningar lägger vi in en paus och det blir två timmar totalt) tar ett ordentligt genomdrag av hela pjäsen en hel dag i anspråk. Och repas gör det-trots att premiären gått av stapeln. Sedan dess har regissören redan gjort en del ändringar som behöver repas in och en del gammalt behöver repas för att funka bättre.
När 18 skådespelare, två tekniker, två musiker, en regissör och två handledare arbetar så hårt nära varandra händer det såklart att gruff, groll och gräl uppstår. Det är också slitigt att hantera, vare sig man är aktivt inblandad i det eller ser sina vänner och arbetskamrater vara osams. Men omtanken om andra är stor på Blanca och de flesta meningsskiljaktigheter lämnas oftast ganska snart i förfluten tid.
Repetitioner på Blanca.
En rolig nyhet är att det finns planer på att bearbeta Måsen ytterligare och spela den som skolföreställning under hösten!
Tackkort som Blanca fick efter en av föreställningarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar