torsdag 30 april 2015

Strömlöst stoppar inte Blanca!

Premiären gick strålande och efter den har ytterligare en föreställning hunnit spelas. Båda för fullsatta salonger. Men att ensemblen är mitt i en spelperiod med två genomförda och tre kvarstående föreställningar medför inte att det går att lata sig mellan föreställningarna.

Premiärpubliken 
Trots ett planerat elavbrott hela måndagen repeterades det från morgon till eftermiddag. Utan el var det svårt att lysa upp scenen så repetitionerna fick hållas i samlingssalen, något som tydligt påverkade koncentration och fokus hos flera skådespelare. Så småningom drogs det in en lång sladd från en generator på gården så vi fick åtminstone sex eluttag. Där kopplades snabbt kaffekokare och mikrovågsugnar in. Det gäller att prioritera. Chatarina fick spela musiken på en liten plastsaxofon istället för på elpianot.


Mellan föreställningar och repetitioner kämpar Chatarina för att få klart renskrivna regianteckningar som ska lämnas till klipparen. Dessa ska användas så att klipparen lättare hittar i allt filmat material hon fått och ett sätt för regissören Chatarina att förmedla var hon har tänkt och vill med med filmen. Hundra sidor anteckningar en är grov uppskattning på omfattningen. Det ska bli så spännande att få se slutprodukten av allt jobb och alla timmar film. Hur ska vi kunna vänta ända till november?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar