torsdag 2 april 2015

Gör om, gör bättre

Förra veckans genomdrag inför publik flöt på riktigt bra och Teater Blanca bevisade åter igen att vi jobbar bäst när det är skarpt läge. Jämfört med tidigare repetitioner satt både känslorna, replikerna och in- och utgångarna bättre och känslan av att det kan bli riktigt bra i tid till premiären var stark hos konstnärliga ledaren Magnus. Efter genomdraget hade vi en pratstund med publiken som fick ge sina kommentarer till hur det kan bli ännu bättre. Bland annat tyckte de att vi kunde minska ner på in- och utgångar för att trappa ner tempot lite. Goda nyheter för de skådespelare som har svårt att komma ihåg när och varifrån de ska in för femtonde gången i ordningen.


På fredagen var vi sex stycken som åkte till Stockholm och besökte en utställning av österrikaren Markus Schinwald på Magasin III. Schinwald människans kropp som kulturell konstruktion utifrån bland annat modehistoria, psykologi, litteratur, film och dans. Utställningen bestod bland annat av en rad svartvita porträtt i sekelskiftesstil men i varje bild har någon detalj fångats upp och överdrivits. Både bisarrt, burleskt och fascinerande. En trappa ner har vita väggar med ett fåtal detaljer satts upp. På dem projiceras filmer av personer i vita miljöer som i lugnt tempo drar ut lådor, gömmer sig i en nisch och klättrar på pinnar på väggen. Det hela ger en surrealistisk känsla och det är svårt att riktigt veta vad som är på riktigt, vad som är på film och vad som är speglingar av rummet. Som både P-O och Lotte sa: det kändes som Blanca där nere. En mycket lyckad resa och förhoppningen är att hela Blanca ska kunna åka dit i höst.
Den här veckan har flera ändringar gjorts i Måsen och skådespelarna, teknikerna och regissören har ibland slitit sitt hår för att få ihop allt. Det är nog bra att vi har skjutit upp den officiella premiären till den 24 april och bara har öppet genrep den 17 april. Och väldigt skönt att vi har några dagar påskledigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar