tisdag 18 augusti 2015

Nu är vi igång igen!


Nu är nästan alla tillbaka på Blanca efter sommaruppehåll och semestrar och repetitionerna är redan igång. Det är imponerande hur mycket som fortfarande sitter trots en nästan två månader lång paus.
Den 9 september är det dags för nypremiär på Måsen och fem föreställningar är inbokade i september ytterligare fyra i oktober. På Kulturbiljetter.se går det redan nu att köpa biljetter till septemberföreställningarna.

Parallellt med repetitionerna av Måsen pågår planeringsarbetet för det stora slutseminariet 14-15 december på Uppsala Konsert och Kongress (UKK, Musikens Hus). Det är tänkt att vara en slutredovisning av vad vi gjort och lärt oss under projekten. Det som skulle bli en kortfilm blev först tre kortfilmer och sedan även en långfilm tre år senare. Det kommer att vara inbjudna föreläsare, paneldebatt och så klart framträdanden av Blancas skådespelare. Vi hoppas kunna inspirera, påverka och utmana andra ta över stafettpinnen.
Idag har vi varit på UKK och tittat på salen som är bokad för det hela och planerat ihop med UKKs personal och tekniker.

Vid besöket på UKK prövades scenen, stolarna, rulltrappan och ljuset. Loger och restaurangen spanades också in.

Stina såg så klart till att få fingra lite på ljudbordet
Filmen är överlämnad till klipparen och planen är premiär på den i slutet av november. Innan dess ska den hinna  klippas och klistras, ljudsättas och ljussättas och eventuellt även textas.

En fantastiskt rolig nyhet från Blanca är att två av skådespelarna, Niklas och Anna, gift sig med varandra! Den 15 augusti sa de ja till varandra i Tunabergskyrkan.Vi önskar dem ett stort stort grattis!
Med en sån start kan hösten inte bli annat än fantastisk!

Herr och Fru Morén


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar