fredag 23 oktober 2015

Hedersbetygelse till Blanca!

Precis innan sista kvällsföreställningen av Måsen för i år fick Magnus och Chatarina ett telefonsamtal där de fick veta att de tilldelas Uppsala kommuns hedersstipendium!
Magnus och Chatarina under inspelningen av Resenärerna 2013
Motiveringen lyder "För att de oförtröttligt, med konstnärlig, musikalisk och mänsklig stringens har utvecklat Teater Blanca till att bli en av Sveriges mest intressanta och karaktärsfulla teaterscener. Deras mångfacetterade uppsättningar har ständigt med humor och nerv blottlagt invanda föreställningar och utmanat både publik och skådespelare att växa."
Chatarina och Magnus på Blanca
Kulturnämndens hedersstipendium har funnits sedan 1977 och har delats ut varje år sedan dess till en person som gjort förtjänstfulla insatser inom kulturområdet. Andra som har fått stipendiet är  Bo-Ingvar Kollberg, Elsie Johansson och Ulla Fries (2006).

På tal om Elsie Johansson hölls det i måndags en kväll tillägnad hennes poesi på Teater Blanca. Förutom flera av Blancas skådespelare deltog bland andra Lars Burstedt, Shyamali Chakraborty, Anisur Rahman, Reza Rezvani med flera och dikter lästes på svenska, polska, bengali, persiska, engelska och arabiska. Elsie Johansson själv satt längst fram och var kvällens sista person på scenen. Elsie är 84 år och har fått många priser och varit med på många läsningar, men det här, sa hon, var det bästa hon varit med om. Hon skriver just nu på en biografi men har kört fast. Hon sa att den här kvällen har gett henne ny energi att fortsätta skriva på den.
Att Teater Blanca efter Måsen ska satsa på poesi är med andra ord en bra plan.
Ester, Matilda, Mariola, Filip och Robert var några av dem från Blanca som medverkade under Elsie Johansson-kvällen

Annat vi har haft för oss här på Blanca så här på höstkanten är bröllopsfika. Anna och Niklas gifte sig ju i somras och nu var det äntligen på tiden att fira det med bröllopstårta på Blanca.

Anna och Niklas lägger för sig av sin bröllopstårtaInga kommentarer:

Skicka en kommentar