torsdag 29 oktober 2015

Mycket på gång under ytan

Sista kvällsföreställningen av Måsen för den här säsongen är spelad och drog ner stående ovationer från publiken. Vilket härligt avslut inför pausen som kommer vara till april 2016.
Planen nu är att repa in ett kortare diktprogram och i arbetet med det passade Magnus på att testa hur mycket av Resenärerna skådespelarna kom ihåg. Förvånansvärt mycket visade det sig. Kanske blir det nypremiär på Resenärerna istället för Måsen i vår?

Bild från när resenärerna spelades på Stadsteatern i oktober 2013
Medan skådespelarna reciterar Elsie Johansson, Tomas Tranströmer och Nils Ferlin (bland andra) arbetas det för fullt med att färdigställa filmen. I Gustavsberg utanför Stockholm agerar klipparen Kersti trollkarl och lägger varsamt bilderna i noga utvald ordning. Hon rättar till och snyggar upp där det behövs och resultatet är fantastiskt. Det känns faktiskt som magi att sitta bredvid när hon jobbar. Parallellt med det jobbet skapar Chatarina och David allt ljud och all musik som ska finnas i filmen och det är inte lite. Det spelas synt och piano, repliker från skådespelarna spelas in i Blancas hall och det letas ljud i databaser.
Inspelning av voice over, dvs repliker som läggs på i efterhand på filmen
Att följa en film från idé till premiär tydliggör verkligen hur mycket arbete och kompetens som krävs. Och tid, allt tar tid. För ett år sedan började vi filma, först i december i år -14 månader senare - kommer filmen att vara klar.
Inspelning på Vaksala Torg för nästan exakt ett år sedan