torsdag 14 januari 2016

Vad hände 2015?

Så här i början av 2016 känns det som om det är på sin plats att titta på vad vi egentligen gjorde under 2015.

I januari förbereddes det för fortsatt filmande och den fantastiska scenografin till Måsen byggdes och målades på plats på teatern.


Under februari hade vi den äran att få jobba ihop med Maja som filmade och Anders som hjälpte henne med ljuset. Förutom intensivt filmarbete på Teater Blanca gjorde vi besök både i Gränby Ishall och Svettishusets duschrum för inspelningar. Sista inspelningsdagen sköt vi måsen och Chatarina, stod själv bakom kameran.
Mars ägnades åt intensiva repetitioner av pjäsen Måsen. Musik, ingångar, ljus och kostym började landa. Vi var också några som besökte Stockholm och gick på utställning i Magasin 3
24 april hade Måsen premiär på Teater Blancas scen efter några tunga repetitionsveckor. Uppsala Nya Tidning hade både förhandsreportage och recension.
I maj spelades ytterligare föreställningar av Måsen medan efterarbetet med filmen tog stor del av Chatarinas tid. Regianteckningar, genomgång av allt filmat material, planering av ljud och kontakt med klipparen Kersti fick högre prioritet än sömn i Chatarinas liv under några månader.I början av juni fick Måsen stå tillbaka för Tomas Tranströmer och tillsammans med Litteraturcentrum hölls en varmt uppskattad kväll tillägnad hans verk. Ett mycket lyckat samarbete som kommer följas av fler.


I juli hade alla utom möjligen Chatarina semester för att sedan i augusti åter ta upp repetitionerna av Måsen inför nypremiären i september. Arbetet inför slutseminariet påbörjades med ett besök på UKK för att titta på lokaler och teknik.


September innebar nypremiär och postproduktionen av filmen intensifierades. Det tittades på mer eller mindre färdiga klipp av filmen, ljud och repliker spelades in och Chatarina pendlade mellan Blanca, ljudproducenten David och klipparen Kersti.I oktober kunde vi lite försenat fira med tårta att Niklas och Anna gifte sig i augusti. Filip var med i inslaget "Hej Upplänning" i SVT Uppsala och de flesta av bilderna filmades på Teater Blanca.
November var för ensemblen en ganska lugn månad men för Kersti, David och Chatarina desto mer intensivt för att få klar filmen i tid.
På Teater Blanca repeterade Filip ihop med Stina Wollter inför slutseminariet.
Fotogruppen åkte till Fotografiska i Stockholm och en liten grupp åkte till Örebro och besökte utställningen "Kännbart"


 
I början av december hölls en stor förhandsvisning av långfilmen Efter Måsen på Royal i Uppsala. Filmen blev klar i tid och fick ett varmt mottagande av publiken.
14 och 15 december var det slutligen dags för Teater Blanca att inta UKK och omkring 100 deltagare fick ta del av föreläsningar av inbjudna talare, teater, poesi, bilder och musik av Teater Blanca samt spontandans för alla, initierat av Stina Wollter som modererade de två dagarna.
Ester var med i "Söndagarna med Stina" i P4, ett inslag om Blanca visades på SVT Uppsala och Chatarina, Ester, Ragnar och Mikael var med i ett inslag hos Radio Fyris.
Vad mycket vi har gjort!

Tack alla som har gjort 2015 till ett lärorikt, arbetsamt och fantastiskt år för Teater Blanca!


2 kommentarer:

  1. fantastisk exposé!
    och roligt att denna blogg fortsätter att finnas efter projektets slut, ska bli spännande att följa hälsar en snart fd projektledare som är mycket Stolt.

    SvaraRadera
  2. Så småningom får det väl bli ett inlägg om HELA projektet. Det är roligt att bloggen får finnas kvar och fortsätta berätta för världen vad som händer på Teater Blanca

    SvaraRadera