fredag 4 oktober 2013

"Måste vi ta varje scen 100 gånger?"

Summa efter första veckan:
Det har varit kallt.
Vi har haft tur med vädret.
Mutor i form av korv och kanelbullar är bra att ha.
Det har filmats mängder av fina bilder!!!

Andra och tredje dagens inspelningar har ägt rum på Gamla kyrkogården. Flera besökare har nyfiket stannat till och tittat och alla som vi bett smyga förbi eller ta en annan väg har varit väldigt sympatiska.

Torsdagen tillbringas mestadels runt en och samma grav och trots att höstsolen strålar riggas strålkastare upp. Detta för att lätta upp de skarpa skuggor som bildas i skådespelarnas ansikten. Av den anledningen hålls även en stor cirkulär reflektorskärm upp ibland.
Lotte var väldigt glad att få rycka in och agera bakgrund till en närbild när skådespelaren som skulle stå där hade hunnit avvika.

På fredagen gick en del tid åt att hitta en bra grind där det är rätt ljus. Inte helt enkelt trots att vi är på en kyrkogård visar det sig. Det hade ju varit bra om grinden som tillslut valdes ut hade varit lite mer lättöppnad, då hade Fredrik sluppit dimpa i backen när fiskelinan som han skulle dra upp grinden med gick av. Men det går inte alltid att få allt och det blev fina bilder.
Innan dess hade vi fått vänta in solens rätta position för att få rätt ljus i ett par av scenerna. Noggrannhet och precision präglar stora delar av arbetet.

Nästa vecka förflyttar vi filmteam och skådespelare till järnvägsstationen i Uppsala. Möt oss där måndag till onsdag!
Kramar för att hålla värmen, och humöret, uppe


Idolbild på Magnus och Chatarina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar