måndag 28 oktober 2013

Med bara en filminspelningsdag kvar...

För närmare två veckor sen spelade vi Resenärerna på Gottsunda Dans och Teater under BUSig-festivalen. Det gick fantastiskt bra, speciellt med tanke på att vissa inte spelat scenversionen av Resenärerna sedan i maj!

Resten av veckan ägnades bland annat åt filmning uppe i det anrika universitetshuset! Tänk att entrén där fungerar så bra som entréhall för en tågstation! Golvets mosaik, ljuset och rymden skapade magi.
Det arbetades också med ljudinspelningar på teatern.

Förra veckan var intensiv och började med en iskall måndag när det skulle filmas utomhus på järnvägsstationen. Men största problemet var egentligen inte att alla frös utan att det rök ur munnen på skådespelarna. Som tur var blev det ganska snabbt varmare och både frusna händer och rök ur munnen var inte längre något stort problem.

På tisdagen kom så den första inspelningsdagen när det var dåligt väder! Och denna dag var inbokad att filmas delvis i universitetet igen. Planen var att skådespelarna skulle gå ut genom en dörr och filmas utifrån. Största problemet blev att hålla kameran torr och linsen fri från både imma och regnstänk. Flera scener fick tas om på grund av av detta.

Vi höll på att konstant få spela in samma scen hela dagen då ingen whiteboardpenna kommit med bland all packning, men räddades av Uppsala Studentkår som lånade ut en så vi kunde ändra siffrorna på klappan. Tack!På eftermiddagen var det trängsel kring datorerna för att få in liten förhandstitt på dagens inspelningsmaterial. Att alla är taggade går inte att ta miste på!Torsdag och fredag var det så dags att spela på Uppsala Stadsteater. Jag som ljustekniker och Stina som ljudtekniker var på plats tidigt för att rigga och lägga upp system ihop med den otroligt hjälpsamma och trevliga personalen på stadsteatern.

Stina ihop med Tomas på ljudgradängen på Uppsala stadsteater

Framåt eftermiddagen kom alla skådespelarna och efter en del praktiska funderingar kring ingångar och utgångar och placeringar på scenen avfyrades en hejdundrande föreställning som fick stående ovationer av publiken!

Väntan på Uppsala stadsteaterEtt sista rep innan föreställning på Uppsala stadsteater


En helt underbar avslutning på en intensiv vecka!

Lyssna på radioinslagen jag skrev om i förra inlägget om ni inte gjort det än.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar