onsdag 22 oktober 2014

"Det är ett väntande"

Rubriken är ett citat från Filip som bekräftar vad Lotte tjatar om -"Film handlar om att vänta". Att vänta inne, att vänta ute, att vänta på rätt ljus och att vänta på att klappan ska slå igen, väntan på skarpt läge och väntan på matpaus. Det är ett tufft jobb som ofta frestar på både humör, ork, tålamod och blodsocker. Då känns det bra när Niklas brister ut "Jag tycket det här [att filma] är EXTREMT kul!" De kanske skulle börja med filminspelningar i väntrummen på vårdcentraler och hos tandläkare så att väntan där skulle bli lite roligare?

Albins kreativitet med kameran är fantastisk och leder ibland till nervositet, som när Albin och kameran placerades i en liten roddbåt i Fyrisån eller när stativet bands fast högst upp på Blancas höga stege. Men det blir ju fantastiskt bra bilder så det är bara att svälja nervositeten eller titta bort.Två veckor kvar att filma utomhus, hittills har bara en eftermiddags jobb fått ställas in på grund av för dåligt väder. Tidsplanen håller än. Den här veckan filmas det på Vaksala Torg som är väldigt öde under vardagsförmiddagar. Herrarna P-O och Ragnar trotsar råkylan för att dricka absint (?) och spela schack (utan bräde!) där på torget. Allt medan de har en filmkamera nära nära inpå och ett filmteam på sju personer runt omkring. Jag slutar inte fascineras över hur de klarar att leverera närvaro och känsla under de förhållandena.


Studiecirkeln i teaterfotografi rullar vidare. Foton knäpps både här och där, borta och hemma, på Blanca och på filminspelningsplatserna. Här kommer några av Roberts foton som han har tagit de senaste veckorna.

Rökbomb som användes för att få dimeffekt i Mikaelsparken

Inspelning i Mikaelsparken

Foto av Helene genom en brun flaskaInga kommentarer:

Skicka en kommentar