onsdag 15 oktober 2014

Hösten är vacker

Lördagen kom, med perfekt slutscensväder och perfekt lagom mycket folk på Vaksala Torg där inspelningen skulle äga rum.
Robert berättar att det inte kom någon som ville ta chansen att bli filmstjärna utöver Blancas skådespelare och Lotte berättar att en beundrare kom fram och öste komplimanger över Teater Blanca och gav bort en stor bukett ringblommor. Den står sig fortfarande och lyser upp höstmörkret här på teatern.
Robert med beundrarbuketten. Foto Lotte Sederholm
 Det är något fantastiskt med Blanca för trots känslan av att alla är på väg bort och någon är kissnödig och någon annan röksugen och en tredje behöver äta mat så finns koncentrationen där när det väl gäller. "Vi gillar skarpt läge" som Chatarina sa någon gång.

Ganska många skådespelare på samma ställe. Foto Lotte Sederholm
Studiecirkeln i teaterfotografi startade i måndags med åtta deltagare som vid nio träffar under hösten kommer ta bilder, titta på bilder och prata om bilder. Fredrik som leder kursen hade med några fotoböcker för att visa på olikheten i bilder vi matas med. Färg och svart-vitt, byggnader, växter, människor. Bilder på nära håll och på långt håll.

Berit och Eva bläddrar i fotoböckerna
Och på frågan vad en bild är kommer deltagarna fram till att det kan vara nästan vad som helst. Ett minne, en känsla, en maskros som flyger i luften, en gatsten...
Bilderna som deltagarna tar kommer framåt slutet av kursen bli en fotoutställning.

Den här veckan har ägnats åt filminspelningar nere vid Fyrisån med alla vackra färger. Det är ganska nervöst att stå på bryggan längs ån med alla dyr utrusning stående 3 cm från kanten, men hittills har inget eller ingen ramlat ner i ån och det är vi glada för. Att det har varit uppehåll alla inspelningsdagar är vi också glada för, så vill vi att det fortsätter.


Anna

Niklas och Anna regisseras av Chatarina. Hur tar man pulsen på sig själv egentligen?

Niklas och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar